HI 83900 Liziméter a termőtalaj gyökérmélységben végrehajtott vizsgálatához

InformációkA liziméter jellemzői
Információk
  
A liziméter a HI 83325 tápoldat‐elemző fotométer tökéletes kiegészítője. Kerámia kupakja össze van kötve a talajmintavételre szolgáló csővel. A cső belsejében egy hajszálcső található. A liziméter ideális a talajminta vegyi elemzéséhez, segítségével a tápanyagok (ammónia, nitrát, foszfor és kálium) mennyisége ellenőrizhető.

A kerámia hegy bármilyen típusú talaj esetében alkalmas a mintavételre. Anyaga nem lép reakcióba a tápanyagokkal, így a mérés nem befolyásolja a tápoldat összetételét, ezért az eredmény mindig pontos és megbízható.
HI 83900
 
Felkeltette érdeklődését a műszer? Vagy valamilyen kérdése lenne? Esetleg árajánlatot szeretne kérni? Kérjük, írjon nekünk a Kapcsolat menüpont segítségével vagy a jobb oldalon látható villogó ikonra kattintva. Köszönjük érdeklődését! Írjon nekünk!
 
InformációkA liziméter használata
Információk
   
HI 83900 A mintavétel a csőben létrehozott vákuummal hajtható végre. A létrejövő hidraulikai grádiens révén az oldat a kerámia kupakon át a mintavételi csőbe jut. A vákuum nagysága általában ‐60 cb.

A növények teljes fejlődési szakaszára kiterjedő hatékony talajvizsgálathoz legalább két lizimétert célszerű elhelyezni a vizsgált növény gyökereinek közelében (egyet a gyökérzet felső, egyet az alsó részében). A pontos és megismételhető mérések érdekében ajánlott a fent leírt elhelyezés megismétlése legalább két másik helyen is.

A liziméter fő részei:
1. Gumidugó
2. Mintavételi cső
3. Kerámia hegy
4. 30 ml‐es fecskendő (pumpa)
5. Gumi hajszálcső
6. Csőbilincs
 
 
ikontartozek.pngA liziméter tartozékaiikontartozek.png
   
A HI 83900‐30 változat tartozékai: 30 cm hosszú mintavételi cső kerámia heggyel, gumicső kupakkal és rögzítőgyűrűvel, tisztítóoldat‐készlet (120 ml‐es flakonban), 30 ml‐es fecskendő és használati utasítás.

A HI 83900‐60 változat tartozékai: 60 cm hosszú mintavételi cső kerámia heggyel, gumicső kupakkal és rögzítőgyűrűvel, tisztítóoldat‐készlet (120 ml‐es flakonban), 30 ml‐es fecskendő és használati utasítás.

A HI 83900‐90 változat tartozékai: 90 cm hosszú mintavételi cső kerámia heggyel, gumicső kupakkal és rögzítőgyűrűvel, tisztítóoldat‐készlet (120 ml‐es flakonban), 30 ml‐es fecskendő és használati utasítás.
 HI 83900